Напредњак осуђен за шверц цигарета па постао председник општине Шид!

Председник општине Шид Предраг Вуковић осуђен је пред судом у Хрватској због шверца цигарета.

Како сазнаје дневни лист „Блиц“, први човек општине у Сремском округу осуђен је још у новембру 2011. пред Општинским судом у Вуковару за кривично дело против платог промета и пословања, односно за недозвољену трговину.

Члана Српске напредне странке је хрватска полиција затекла у возилу са цигаретама вредним 4.000 евра намењених даљој препродаји. По сазнањима овог листа, Вуковић је у октобру 2011. у гебеку преносио 4.200 паклица цигарета са акцизним маркицама Републике Србије чија је продаја забрањена у суседству.

Ова ставка у биографији изгледа да није била препрека за Вуковића да у мају 2016. године постане председник општине Шид.

Општинско тужилаштво у Вуковару затражило је да се Вуковић казни са 50 просечних дневних зарада у Хрватској, пошто је и сам држављанин Хрватске и родом из Вуковара, а одређивање његове просечне дневнице избегнуто је, јер би то продужило поступак. Ипак, он је кажњен са око 150.000 динара. Затвор је избегао јер хрватски кривични закон за ово дело предвиђа новчано кажњавање или годину дана затворске казне.

Вуковић за „Блиц“ каже да није осуђен због кривичног дела, него због прекршајне пријаве, иако у пресуди стоји другачије. Он додаје и да цигарете које је возио нису биле његове, него да су оне „само нађене“ у његовом возилу.

„Нисам био сагласан са оптужбом, али сам ипак платио казну. То је било суђење у страној држави и нисам хтео да се одуговлачи“, закључује Вуковић.

Фото: N1

Оставите коментар

Оставите коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена.


*