Додик: Република Српска ће једног дана бити држава!

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће Република Српска „једног дана бити држава“, која ће одлучивати самостално и без тутора.

„Неки сматрају да је то само лоше исказан став, али ја верујем у то. Да ли ћу то доживети, не знам, али сигуран сам да ће то бити због љубави овог народа према Српској“, рекао је Додик у свом обраћању у Дугој Њиви код Модриче, поводом 25 година од пробоја коридора у Посавини.

Додик је рекао да Република Српска не може бити ни под чијим туторством, поготово не Сарајева, и додао да насртаји на РС нису престали од њеног настанка, али да су „најтежи они који долазе од наших људи (представника опозиционог Савеза за промене) у заједничким институцијама“.

Он је казао да је Босна и Херцеговина прихватљива „само у оној мери колико то мора“, и да Република Српска не да и не жели да јој неко намеће БиХ.

Он је поновио да РС не жели у НАТО, јер Србија није чланица тог војног савеза, и нагласио да ће РС ићи тамо где иде Србија.

Председник РС истакао је и добру сарадњу РС са Русијом на свим пољима.

Додик је рекао да Србима нема опстанка на овим просторима без постојања Републике Српске, и да су то знали и они из Бањалуке, Бијељине и Книна, који су се 1992. године сусрели приликом пробоја коридора у Посавини.

„Зато су они били спремни да гину, и зато ми морамо да истрпимо неке ствари“, рекао је председник РС.

(Н1)

Оставите коментар

Оставите коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена.


*