Ана Брнабић нови премијер!

Досадашња министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић биће мандатарка за састав нове Владе Србије, саопштио је председник државе и лидер Српске напредне странке Александар Вучић.

„Ту одлуку није било лако донети, а донео сам је у складу са интересима Републике Србије и прокламованим циљевима… да радом и енергијом наставимо добре резултате за земљу и грађане“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Председник Републике је рекао да је уверен да Брнабић поседује квалитетре да води Владу и да ће, заједно са осталим министрима, вредно радити на бољитку и напретку за Србију пред којом су тешки изазови.

Брнабић је министарка у Влади Србије после парламентарних избора 2016. и на месту министарке државне управе и локалне самуправе наследила је Кори Удовички.

Рођена је 1975. године у Београду, има МБА диплому из маркетинга с универзитета Хул, у Енглеској и више од девет година искуства на менаџерским позицијама на различитим пројектима међународног развоја, као и у Влади Србије.

Извршни је директор Пексим фондације од њеног оснивања 2010, а поред тога, ангажована је у компанији Континентал винд Сербија где је радила на реализацији инвестиције вредне 300 милиона евра у ветропарк у општини Ковин.

Активно је учествовала у оснивању Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) као виши координатор УСАИД-овог програма за економски развој општина и од тада сарађује са Извршном канцеларијом на јачању капацитета.

Председница је Саветодавног одбора Етно мреже националног произвођача рукотворина које обухвата више од 500 жена из свих крајева Србије, организованих задруге или удружења, која доприносе неговању традиције и старих заната.

У 2013. је добила признање „Бизнис дама године“ у категорији друштвено одговорно пословање.

Оставите коментар

Оставите коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена.


*